Kennis vergaren is investeren.

Als jong meisje had ik een droom. Ik zou gaan werken met mensen en ik zou les gaan geven. Ik had daarbij allerlei beroepen voor ogen: predikant, maatschappelijk werker, leraar, politicus. Maar al die beroepen hadden twee dingen gemeen: het draaide om mensen en ik zou kennis delen.

Om kennis te delen moet je eerst kennis vergaren. Ik houd van leren. Een leven lang leren is een term die geheel op mij van toepassing is. Vanaf het moment dat ik van school kwam heb ik van alles gedaan om nieuwe kennis te vergaren. Ik volgde een HAVO-opleiding, die de deur moest openen naar HBO en/of universiteit. Ik volgde verschillende beroepsopleidingen die voor mij de deuren moesten openen naar een nieuwe of andere weg in mijn loopbaan of die gericht waren op mijn persoonlijke ontwikkeling. In deze opleidingen kreeg ik kennis van management en marketing, leerde ik archiveren en documenteren en leerde ik wetten lezen en interpreteren. Ik kreeg kennis van literatuur, leerde teksten analyseren en interpreteren en mocht ruiken aan allerlei theologische vakken en onderwerpen, waar ik veel kennis vergaarde aangaande het omgaan met gebeurtenissen in iemands leven en kennis kreeg van de geschiedenis van de godsdiensten en andere culturen. In de leergangen ambtelijk secretaris vergaarde ik de kennis en vaardigheden die ik nodig heb voor het vak dat ik vandaag uitvoer. Een vakopleiding waarin al het andere dat ik al had geleerd goed van pas kwam en tijdens welke alle puzzelstukjes op zijn plaats vielen. Want, na 18 jaar ambtelijk secretaris heb ik mij ontwikkeld tot het niveau van adviseur en coach en trainer in medezeggenschap. Ben ik een professional geworden in medezeggenschap. En kan ik doen wat ik het liefste doe, kennis overdragen en mensen begeleiden in hun ontwikkelingsproces.

Veel OR-leden hebben bij aanvang van hun OR-termijn beperkte kennis van de zaken die zij op hun bord krijgen. Veel OR-leden missen vaardigheden die zij nodig hebben om medezeggenschap te kunnen beoefenen. Als ambtelijk secretaris zet ik mij graag in, om mijn kennis en ervaring met OR-leden te delen en hen op deze manier kennis en vaardigheden bij te brengen die zij nodig hebben. Daarnaast denk ik graag mee met OR-leden wanneer zij een opleidingsplan opstellen en op zoek gaan naar de bijbehorende scholingsmogelijkheden.

De laatste jaren zijn er naast de klassieke scholingsvormen veel nieuwe vormen bijgekomen om kennis te vergaren en ervaring op te doen. Social media en digitale techniek bieden veel mogelijkheden, om zelfs met kleine investeringen veel kennis te vergaren. Denk aan e-learning, webinars, discussieplatforms. Een zoektocht levert heel wat Maak eens een lijstje van de dingen die je zou willen leren, op welke wijze en welke investering je er voor over hebt. Surf vervolgens op het intranet naar de mogelijkheden. Laat je uitdagen en verrassen en investeer in jezelf, in de OR, in je bedrijf door te investeren in kennis.